Här är de populäraste hundarna på Instagram

Hunden är människans bästa vän. Ett tydligt tecken på det är att de här hundarna har fler följare på Insta än vad de flesta människor har. Många av dem har till och med egna kalendrar, har hamnat på New York Times Bestseller-lista och har hängt med världskändisar.

Min hälsa #9 – Vad är skillnaden mellan narcissister och psykopater?
1:42
Drag & Drop

Under det senaste året har flera populära djurprofiler, som Boo the pomeranian och katten Lil bub gått ur tiden, och fans sörjde världen över. Så passa på medan du kan och följ med de här nio hundarna på äventyr – varning för sötchock!

Jiffpom – 9,9 miljoner följare

Instagrams överlägset populäraste hund. Han har profiterat starkt på sin söthet och var till exempel med i Katy Perrys video Dark Horse

TEstar en headline lol

Inte nog med det – Jiff Pom är också innehavare av hundvärldsrekordet i att springa snabbt på två ben.

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris a mauris feugiat, rhoncus erat id, imperdiet lectus. Nullam eu vulputate eros. Praesent ut facilisis velit. Mauris rutrum, quam accumsan mattis hendrerit, ipsum purus bibendum libero, dignissim varius nisi ante eu ligula.

Subheading

Nulla facilisi. Etiam eget ex a purus facilisis porta. In vel lorem arcu. Suspendisse id erat tortor. Vivamus id eros rutrum, ultricies dui id, congue dolor. Praesent viverra ullamcorper pellentesque.

  1. Nulla facilisi.
  2. Etiam eget ex a purus facilisis porta.
  3. In vel lorem arcu.
  • Nulla facilisi.
  • Etiam eget ex a purus facilisis porta.
  • In vel lorem arcu.

Itsdougthepoug – 3,9 miljoner följare

Har precis som Jiff Pom dragit in storkovan på sin existens. Den lilla mopsen har till och med sin egen varukollektion. Även Doug har varit med i musikvideos, i det här fallet Fall Out Boys Irresistible. Matte Leslie Mosier jobbar heltid med hundens Instagramkonto och varumärke.

Calm down and live your life

Majid Khan Mohmand

Marutaro – 2,6 miljoner följare

Marutaro är en Shiba från Tokyo. Ägaren Shinjiro Ono startade ursprungligen kontot som ett sätt att muntra upp folk efter den katastrofala tsunamin och jordbävningen som dödade 20 000 människor 2011. Men karriären växte snabbt utanför Japan och Marutaro har numera bland annat egna fotoböcker.

Marniethedog – 1,8 miljoner följare

https://www.instagram.com/p/Bm6yNSznlbE/

Shih tzun Marnie, känd för sina stora ögon och utstickande tunga, adopterades vid 11 års ålder från ett hundstall. I dag är damen en 18 år gammal pensionär och en inspirationskälla för att våga adoptera äldre hundar.

Mayathepolarbear – 1,9 miljoner följare

Kan man vara gulligare än så här? Maya är en samojedhund, men den tjocka vita pälsen är det inte så konstigt att hon fått smeknamnet ”isbjörn”. För den som inte får nog av Mayas söthet, har hon även en egen Youtube-kanal.

Tunameltsmyheart – 2,1 miljoner följare

 

 

 

 

Tuna är en mix av chihuahua och tax. Hans matte Courtney fastnade för hans överbett på ett hundstall 2010. När hon började posta bilder av Tuna på Instagram blev han snabbt poppis. Nu har han turnerat USA runt till förmån för hundadoption och har gett ut boken Tuna melts my heart – the underdog with the overbite.

Loki – 2 miljoner följare

Loki bor i Denver och är en mix av husky, arktisk varghund och malamute. Hans ägare är fotograf och friluftsentusiast, vilket gör att Loki tillbringar livet med spännande äventyr i fantastiska miljöer – vilket såklart i sin tur ger helt otroliga bilder.

Harlowandsage – 1,5 miljon följare

Drag & Drop

Instagram embed with url: https://www.instagram.com/p/B85QCrpnb1Y/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Weimaranern Harlow delade från början kontot med sin taxkompis Sage, men efter att Sage dog 2015 flyttade två nya minitaxar in hos familjen och de tre hundkompisarna ligger nu bakom bland annat en bästsäljande bok och en egen kollektion hundleksaker och ”idol”-prylar.

Thiswildidea – 1,3 miljoner följare

Drag & Drop

Maddie är en jakthund av rasen coonhound, en ganska ny ras i Sverige. Även Maddie är adopterad och lever tillsammans med en naturälskande fotograf. Maddies fantastiska balans tillsammans med husses öga för bilder har gjort Maddie till stjärna och fotomodell.

LÄS MER:

Studie: Kvinnor sover bättre med hunden än med sin partner

Hundallergi? Du kanske enbart är allergisk mot hanar visar forskning

Hundägare? Det kan stå skrivet i ditt DNA